Over H&K

Groothandel:
H&K Technische Groothandel (kortweg H&K) is een groothandel gevestigd in Zwolle en Nijverdal. De eerste vraagt die volgt na een introducerende zin als deze is: “Wat is een nu een technische groothandel?”. Het bondige antwoord op de vraag is: “Een winkel voor installateurs waar alles wordt verkocht dat nodig is voor transport van water, gas en lucht in woningen en bedrijfspanden”. Klanten van H&K zijn dan ook voornamelijk installateurs en grond- weg en waterbouwers, uit Noord- en Oost-Nederland. 

Veel meer dan een groothandel:
H&K is veel meer dan alleen een groothandel, naast het leveren van producten voor de installatiebranche bieden wij ook de mogelijkheid om volledige projecten voor o.a. vloerverwarmingssystemen bij ons onder te brengen. Van calculatie tot werkvoorbereiding en van tekenwerk tot leveringen en in samenwerking met vaste verlegploegen organiseren wij zelfs de montage, kortom voor het verzorgen van projecten van A tot Z+ dien je bij H&K te zijn.

Oprichting:
In 1997 hebben Henk en Klaas (H&K), beide van origine installateurs, de beslissing genomen om samen een groothandel op te richten in Zwolle. Aan de Schoenerweg werd een pand gekocht, en een voorraad aangelegd met voornamelijk PVC en koperen materiaal. In de jaren die volgden groeide het bedrijf en de klanten gestaag door, voornamelijk in de regio Zwolle en Kampen. In 2007 zwaaiden Henk en Klaas af als eigenaar en in dat jaar werd H&K door een nieuwe eigenaar overgenomen. 

In de jaren die volgden is H&K steeds verder gegroeid. Vanaf 2017 is de vestiging Nijverdal operationeel, om ook de klanten in de regio Oost te kunnen bedienen. 

Verdere groei:
In 2021 heeft H&K de Temmen en Koop Groep te Emmen overgenomen. Met deze overname heeft H&K het diensten pakket verder uitgebreid met het infrezen van vloerverwarming en het verzorgen van betonboringen en het zagen van beton, kortom de diensten en de regio is vergroot.

Overname Wellplast:
Met de overname van Wellplast in Ermelo zet H&K een forse stap richting een dynamische onderneming. Wellplast voorziet haar klanten al vele jaren van technische kwaliteitsproducten en is haar klanten van dienst met vakkundige adviezen, scherpe offertes en snelle levering op het gebied van kunststof leidingsystemen, technische artikelen, HWA infiltratie, pompen, PE-producten en beregeningssystemen mede hierom past Wellplast goed bij H&K.

Waar kunt u op rekenen?

Nu en in ons verleden heeft de servicegraad richting de klant altijd hoog in het vaandel gestaan. Als klant bij H&K kunt u rekenen op:

  • Eigen vervoer tot uw eigen voordeur of op de bouwplaats;
  • Betrouwbaar in het nakomen van gemaakte afspraken, niets gaat zonder overleg;
  • Altijd een eigen aanspreekpunt en gegarandeerd kundig advies voor uw technische vragen; 
  • Scherpe prijzen voor goed materiaal.

Daarnaast kenmerkt onze bedrijfsvoering zich door een echte no-nonsense cultuur. Dat betekent ook dat we graag voor u onze mouwen opstropen, en ons best doen om als groothandel uw bedrijf maximaal te ondersteunen. 

Kom met ons in contact

Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor je uitdaging of heb je advies nodig? Neem telefonisch contact met ons op, mail ons of plan een bezoek bij één van onze vestigingen.